Maatalousyhtymä Venäläinen

Tappiterät ja tappiterärungot

Tappiterä on kestävä ja kustannustehokas ratkaisu, kun tienpidolta vaaditaan enemmän. Tappiterä kestää monta kertaa kauemmin kuin tasaterät tai hammasterät. Karkaistut terät kestävät huonosti hankaavaa kulutusta, kun taas kovametallitappiterä kestää paremmin lastuavaa kulutusta. Tappiterän vaurioituessa, esimerkiksi kiveen, selvitään yleensä myös yhden tai korkeintaan muutaman terän vaihtamisella, mikä nopeuttaa työn jatkamista ja säästää kustannuksia. Hammasterä pitäisi vaihtaa kokonaan. Tappiterä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi sorateiden lanaukseen. Tappiterän pieni vastus helpottaa pinnan murtamista ja koneelta riittää vähäisempi vääntö. Myös polanteiden tasaaminen käy helposti talvikunnossapidossa.

Tappiterän edut

Suuri murtovoima. Tappiterän kärjen suuri pintapaine antaa tappiterälle sen suuren murtovoiman. Polttoainetta kuluu vähemmän ja kevyempikin kone soveltuu työhön.

Vähemmän terän vaihtoja. Perinteinen hammasterä tai tasaterä menee vaihtoon pitkän päivän jälkeen. Tappiterät kestävät jopa koko kauden, eikä aikaa kulu terien vaihtoon. Vaurioituneet tapit on helppo vaihtaa uusiin, kun koko terää ei tarvitse vaihtaa.

Tappiterät eri tarkoituksiin

Tappiteriä on saatavilla erilaisia eri tarkoituksiin. Terävällä tappiterällä saadaan jääpolanne helposti tasattua, kun taas pyöreä terä sopii paremmin esimerkiksi päällystetyille teille, jolloin päällysteeseen ei tule vaurioita. Tappiterien runkoja on niin ikään tarjolla eri mitoituksilla.

Tappiteriä on saatavilla mm.

  • Terävä, kapea laippa
  • Terävä, leveä laippa
  • Terävä, kapea laippa, lukittuva
  • Terävä, leveä laippa, lukittuva
  • Tylppä, kapea laippa
  • Tylppä, leveä laippa

Tappiterärunko mittojen mukaan

tappiterärunkoValmistamme tappiterärunkoja asiakkaan mittojen mukaan. Valittavissa on niin rungon pituus kuin reikien jakokin sekä koneeseesi sopiva teräkulma. Karkaistut rungot kestävät kovaakin kulutusta. Tappiterärunkojen vakiomitat: 610 mm ja 915 mm.

Mty Venäläinen Jussi ja Tuomo

Sähköposti: mtyvenalainen@hotmail.com

Puhelin: 040-5780399

Koskentie 20
71570
Syvänniemi